Kjøtt

” Mer proteinrikt enn kylling og magrere enn lam - kjøtt fra kje er en uoppdaget delikatesse her i landet.

Men det er ikke lett å få tak i kje i Norge, det er ikke et satsningsområde innen kjøttbransjen. . ”


Dette ønsker vi å gjøre noe med, at flere skal få  smake på delikatessen kjekjøtt.

Kjea er slakta mellom 2-3 mnd og er da ekstra mørt og lyst kjøtt.

Vi får slaktet de på Nortura på Gol og er skjært ned og vakumpakket hjå Jan Eira som driver Eira Vilt og Fisk .

Velbekomme!


Enkle tips på hva du kan gjøre med kjøttet

                 Ribbeside / spareribbs på grillen                                                                      

Mariner med det krydderet du liker, la det ligge

og godgjøre seg en stund.

Bak det i ovnen på sterk varme i 20 min. før du lar det ligge 5 min. på grillen.

Skjær imellom beina og server det som spareribs.


Kjeribbe med hjemmelaget grillkrydder


Bog

Bogen har ikke så mye kjøtt så den ville e pakket inn i

         aluminiumsfolie og stekt i 10-15 min. Ha den deretter på grillen i 2 min. og den er klar til servering.


Lår

     Her er det mere kjøtt så de bør bakes i ovnen til

            gjennomstekt kjernetemp over 68 grader, ha de deretter 2 min. på grillen for å få en gyllen overflate.


Sadel

Lise Von Krogh sin anbefaling her  eller her



Kjebab

Vi bruker nakkestykker og eller bogstykker, og koker dem til                                                  kjøttet slipper beina. Lar de avkjøle seg plukker av kjøttet og                                                                                               steker det forsiktig en stund i panna sammen med f.eks. Natvigs allround grillkrydder.


Saus/dressing

2 dl. naturell yoghurt eller cremfraiche

1 boks snøfrisk

1 fedd hvitløk

Salt og pepper

Hakket persille, etter smak

Hakket frisk koriander, etter smak



Alt serveres i tacolefse eller pitabrød


Kjøttdeig

Denne kan brukes til det meste, eit godt forslag er Kjeboller.


Kje frikassê