En gård med norsk melkegeit. Vi ønsker også å se enkeltmennesket,
la det få være seg selv og prøve å gi det håp for framtiden.
Kan og les en flott omtale på Lise Von krog sin side.her
Kjeribbe med hjemmelaget grillkrydder
Denne krydderblandingen rekker til ca. 3-4 grillmiddager. Du kan bytte ut fersk hvitløk og
sjalottløk med tørket.
En kjeribbe er akkurat nok til en person, i allefall om det skal være et helt måltid. Deler du
ribben på to så egner den seg som en forrett, lunsj, kveldsmat eller som en passelig stor
middag dersom du serverer den med godt tilbehør som små poteter, grønnsaker,
salat, f.eks. svartkål (cavalo nero) surret i olivenolje og hvitløk. Dersom du vil ha saus til, så
passer en klatt god rømme til maten.
Ingredienser til krydderblandingen:
• 1 ss spisskummen
• 1 ss paprikapulver
• 1 ss chili pulver
• 1 ss brunt sukker
• 2 ss havsalt
• 1 ts kajennepepper
• 2 ts sort pepper
• (1 ss hvitløkpulver og 1 ss løkpulver - som erstatter fersk løk)
Øvrige ingredienser:
• 2 kjeribber til 2-4 personer
• 2 hvitløk, hakket
• 1 sjalottløk, hakket
Slik gjør du:
Krydderblandingen lager du ved å rett og slett blande krydderne. Blandingen rekker til et lite
syltetøyglass.
Mos hvitløk og sjalott i en morter. Ha i 2-3 spiseskjeer av grillkrydderet og mos til du får en
glatt krem. Hvis du ikke har morter, så kan du finhakke løken og blande den med
grillkrydderet.
Smør krydderkremen over hele ribben. Bruk hendene.
Legg ribbene på en stekeplate og dekk dem med aluminiumsfolie. Stek på 200 °C i 45 min.
Ta av folien og stek videre i en halv time. Snu ribbene midtveis. Sett på grillelementet. Grill
ribbene på hver side i ca. 5 minutter - til de har fått farge og sprø overflate.
Når ribbene er ferdigstekte kutter du annen hver av enden av ribbene med skarp og solid kniv.
Bøy ribben slik at den får en kroneform og sett den på tallerken.
Dryss salat rundt og server. Du kan også drøye retten med å servere den med små poteter.